De oprichter

Ondernemer Rob Nederlof heeft in zijn bancaire loopbaan in totaal ruim 25 jaar ervaring in zakelijke financieringen, inclusief specialisaties in Staatsgarantie-, franchise-, sportvereniging- en probleemfinancieringen.

Aanvankelijk bouwde hij zijn beoordelingservaring grondig op vanuit de backoffice, maar de laatste 10 jaar voor de start van De Ondernemerspraktijk was Rob actief als accountmanager aan het front. Daarbij had hij dagelijks direct contact met vele MKB-ondernemers, voornamelijk afkomstig uit de regio rond Alkmaar. In de loop der jaren heeft hij daarbij ook een netwerk opgebouwd, met name in de gemeentes Heiloo en Castricum.

Naast zijn financieringsachtergrond lag zijn focus in de contacten met ondernemers steeds op twee aspecten, namelijk

  • de ondernemer en zijn/haar bedrijf
  • de mens achter de ondernemer

Zowel met zijn klanten van de ABN AMRO (1984-2002) als Rabobank (2002-2011) leverde dit vaak een vertrouwensbasis op. Er ontstond bij tal van klanten een wisselwerking met wederzijds respect.

Sinds 1 januari 2012 is Rob zelf ondernemer om deze focus meer en beter invulling te kunnen geven.
Hij richtte FN De Ondernemerspraktijk op en voegde zich bij het samenwerkingsverband Diensten Centrum Alkmaar.
Zijn ervaring en netwerk bracht hij in en zet hij volledig in voor zijn klanten, ondernemers in de regio in en rond Alkmaar.
De letters FN in het groene logo van De Ondernemerspraktijk vormen een combinatie van zijn financieringsachtergrond en achternaam. De huisstijlkleur staat voor zijn ambitie ‘groen licht’ voor in opdracht van zijn klanten uitgewerkte financieringsoplossingen.

Door Rob’s jarenlange beoordelingsachtergrond heeft hij een gedegen analytisch inzicht ontwikkeld om uw financiële positie en toekomstige liquiditeitsbehoefte helder in kaart te brengen. Relevante risico’s worden daarbij onderkend en gesignaleerd en zonodig worden beperkende maatregelen voorgesteld en besproken.

Daarnaast is Rob in staat de gedachtengang van ondernemers in zijn eigen betrokken stijl te vertalen naar praktijkgericht advies en werkt zijn hardop-denken vaak inspirerend voor mogelijk interessante nieuwe ideeën voor uw bedrijf.

Belasting 3-daagse